Бърз кредит за ремонт на жилище

5/5 - (20 votes)

Независимо дали току-що сте закупили жилището, или просто имате нужда от иновация в дома си, то със сигурност ви трябват доста средства. Разбира се, има много видове кредити, които могат и да се комбинират или да се усвоят самостоятелно – ипотечен кредит, потребителски кредит, стоков или бърз кредит. В настоящата статия ше разгледаме различните варианти, които имате, за кредит за ремонт на жилище.

Ипотечен кредит

Ипотечният кредит е банков продукт, който ви позволява да използвате дома си като гаранция срещу определена сума пари. Той се отпуска от банкова институция и може да се вземе както за покупка на ново жилище, така и да ипотекирате стария си дом срещу нужни пари. Но как работи?

След като разговаряте с банков служител и ви предложат определени условия, банката ще изпрати данъчен инспектор, който ще направи данъчна оценка на вашия имот. Данъчната оценка има за цел да определи истинската стойност на дома, спрямо местоположение, големина, обзавеждане, начин на строеж и други фактори. Обикновено, банката отпуска между 80%-85% от сумата, на която е оценен имота. След като сте усвоили средствата, ще връщате кредита на равни вноски всеки месец. При невъзможност да се справяте със задълженията си, банката ще конфискува имота. 

Потребителски кредит

Има много видове потребителски кредити, отпускани от банката. Затова, ако сте избрали този вариант, най-добре е да обсъдите с банков служител какво точно ви е необходимо, за да ви предложат подходяща оферта. Трябва да имате предвид, че тук няма никаква гаранция за банката, както е при ипотечните и стокови кредити, затова ще се наложи да имате поръчител. Наричан още гарант, този човек ще гарантира, че вие ще върнете парите, а в краен случай, ако вие не успеете, той ще върне сумата.

Стоков кредит

Стоковият кредит ви помага да закупите различни стоки на изплащане. Това могат да бъдат мебели, техника, електроуреди за дома и други. При този вид заеми има минимална лихва така, че продуктите ви не се оскъпяват значително. Стоковият кредит е отличен вариант, ако се нуждаете от нови мебели и бяла техника, за които иначе нямате средства. В повечето случаи, ще можете сами да определите времето за връщане, а по този начин, и месечната вноска. Тук не се изисква първоначална вноска, така че, можете да вземете новите си мебели и уреди, а да платите първата вноска след един месец. 

Бърз кредит 

Ако споменатите до тук варианти не ви устройват, или се нуждаете от средства бързо, можете да се доверите на небанкова финансова институция. Например, една от най-предпочитаните такива в България е Ferratum, които могат да ви отпуснат пари още на същия ден, ако сумата не надвишава 6000 лв., позволяват кандидатстване онлайн и имат гъвкави условия – за повече информация кликни тук

Като последен съвет, бихме ви казали да обмисляте внимателно вземането на кредит. Какъвто и вариант да изберете, не забравяйте да поговорите с консултант и да го попитате всичко, което ви интересува. Не на последно място, преди да подпишете договора, прочетете го внимателно, за да сте наясно с всички условия!