Жилищен кредит за строителство

Оцени post


Жилищен кредит за строителство
Жилищен кредит за строителство

Някои банки  и небанкови институции могат да ви отпуснат до 100% сумата, от която се нуждаете, за да построите своя нов дом, офис, къща, вила или каквото друго искате. Можете да изтеглите жилищен кредит за строителство и за довършителни ремонтни дейности.

Гаранцията тук, която банката получава от вас, е именно новия дом, който се строи. Той ще послужи като обезпечение и банката ще има право да го продаде, за да си върне неизплатения кредит, ако вие изпаднете в невъзможност да го погасявате на равни месечни вноски.

Почти всички банки ще искат да докажете своите доходи и по този начин да ги уверите, че можете да изплащате кредита в лева или евро.  За да оправдаят своята инвестиция, банките ще превеждат парите на строителя на етапи.  Това означава, че когато даден етап е завършен и строителят ще получи своето възнаграждение за него. Пълната сума или 100% от цялата сума ще бъде изплатена, едва когато новият дом или обект се сдобие с акт 15.

Сроковете за кредити на ново строителство са дълги, като те могат да достигнат и до 40 години.  Този кредит е подходящ за инвестиция, в случай, че имате терен, но нямате средства да построите сгради с имоти, които да продадете и да изплатите кредита.  Бизнес плана ви можете да го създадете, така че да изчислите печалбата си и да видите колко средства ще ви трябват, за да погасите лихвите и таксите при предсрочното погасяване на заема от финансовата институция.

Кредит за строителство е подходящ заем за построяването на бизнес сгради с офиси, блокове, стопанства и други.