Заеми от небанкови институции

5/5 - (1 vote)

Искате ли да знаете какви заеми от небанкови институции съществуват?

Заемите в наши дни се предлагат в много голямо разнообразие. Най-честото разделение е на:

– Кредити до заплата. Те обикновено се съставят за 30 или 60 дни и се изплащат с един транш. Сумите също не са високи – при първия заем обикновено можем да разчитаме на сумите от няколко стотин до няколко хиляди лева, а при следващия – на по-голяма сума. Много компании предлагат първите заеми до заплата безплатно, ако ги върнем навреме.

Заяви

– Кредити на равни вноски. В повечето случаи можем да оперираме от порядъка на няколко стотин до няколко десетки хиляди лева със срок на изплащане 12-60 месеца. Трябва да се спомене, че има много варианти на заеми на месечни вноски – заеми с поръчителство, срещу обезпечение и други, така че може да имаме проблем с избора на правилния – има много възможни комбинации. Следователно си струва да се използват допълнителни инструменти, например извлечения за кредит на вноски, където ще сравним не само условията, но и разходите. Те могат да бъдат наистина различни, като  ГПР на кредитните компании може да варира от една фирма до друга.

– Кредитни карти. Този продукт е много подобен на револвиращ заем от банка. В този случай можем да използваме отпуснатата сума на заема многократно и да изтегляме средства при необходимост. Всяко изплащане на заем увеличава наличната ни сума – като редовно изплащаме, все още можем да имаме същата сума в резерв за непредвидени разходи. Разходите по кредита не се различават от това, което можем да открием в случай на заемите на вноски.

Небанкови кредити

Трябва да бъдем много предпазливи във всеки случай – независимо дали става въпрос за небанков или банков заем. Ние трябва да взимаме заеми от непроверени субекти и трябва внимателно да четем договора . Ние също така трябва да обмисляме внимателно решението си всеки път. Най-добрият заем е този, който може да бъде върнат без никакви проблеми.