Заем срещу запис на заповед

Оцени post
Кредит срещу запис на заповед

Тази публикация ще се опита да даде яснота на темата какво представлява кредит срещу запис на заповед и какви са предимствата и недостатъците му. Този тип заеми има за обезпечение един документ, който не много съществен, тъй като играе роля на гаранция на заемодателия, че няма риск от това средствата да не бъдат погасени. Чрез него стават ясни взаимоотношенията и изискванията между кредитоискателя и кредитодателя. В случай, че потребителят, престане да погасява своето задължение, той ще бъде съден.

В документа за кредит срещу запис на заповед се описва обещанието, че клиента се ангажира с погасяването на договорената парична сума до предварително фиксираната дата.

кредити online
Предимства и недостатъци на този тип кредит

Едно от главните предимства на този вид кредитиране е, че ако сте запознати със стъпките и условията той е един лесен и бърз начин да се сдобиете с известна сума пари, но може да крие и известна доза риск.
Без значение дали ще отпускаме заем или ще теглим, този вид кредит е опасен и за двете страни и дори са регистрирани значителен брой случаи, при които е регистрирана злоупотреба от страна на кредитора или клиента. За да се избегнат спекулациите, е добре да се направи справка с член 535 на Търговския Закон, ако смятате да сключвате заем срещу запис на заповед. Благодарение на него, ще знаете как точно да попълните бланката, за да бъде споразумението изрядно. В случай, че не сте сигурни как точно да попълните някои параграфи, е най-добре да потърсите адвокат, за да направите валиден документ, който няма да ви изненада с някоя измама в бъдеще.
За да не предприемате голям риск, експертите съветват, когато сте в затруднено финансово полжение, да потърсите оферти на кредитните компании за краткосрочни заеми и да изпратите вашата заявка по електронен път.

 

Още по темата:

  • давам заеми срещу запис на запове
  • заем срещу запис на заповед варна