Златна кредитна карта

5/5 - (17 votes)

Какво е златна кредитна карта

Притежанието на „златна“ кредитна карта през 90 -те години беше знак за статута на нейния притежател. Оттогава позлатата от нея е избледняла, но анализът на „златната“ кредитна карта в страната показва, че доста хора все още я използват.

Заяви

Условия за златна кредитна карта

Всеки български гражданин на възраст от 18 до 65 години може да кандидатства за кредитна карта. Можете да подадете заявление както чрез системата онлайн, така и като отидете на място в клон на банката.

Цената на услугата

Много банки предлагат златни карти. Общата характеристика на продукта са високите такси за обслужване. Те могат да бъдат намалени, ако запазите минималната стойност, посочена от банката на картата (да речем, 3000 лева – за всяка банка сумата и условията са различни).

Изисквания към искателят

Условията за получаване на златна кредитна карта са доста прости. Всеки над 18 години може да стане собственик на пластмасата. Финансовата институция ще прегледа вашата кандидатура за съответствие с редица изисквания. От най-голямо значение е размерът на месечния ви доход е по-висок от минималния. Трудовият стаж и работното място са също от съществено значение. Обработката и проверката на получените данни отнема няколко работни дни. Банков служител ще ви уведоми за взетото решение по телефона. Със златна кредитна карта можете: да плащате за покупката в онлайн и офлайн търговски обекти; резервирате билет, хотелска стая; да плащате глоба на КАТ, данъци; да получавате пари в брой на банкомат или в касата на банката. Имате право да поръчате златна кредитна карта от всяка платежна система. Благодарение на тази възможност можете да спестите пари по време на пътуване при конвертиране на валути. Например, когато посещавате Европа и Югоизточна Азия, е по -добре да използвате кредитни карти Gold MasterCard. В този случай всички транзакции ще се извършват, като се вземе предвид обменният курс на еврото. Когато плащате или теглите пари в брой от кредитни карти Visa gold, ще бъдете изправени пред двойно преобразуване. Тоест е възможно да загубите. Когато пътувате до САЩ, Канада, Австралия и други страни, чиято валута зависи от колебанията в обменния курс на долара, е по -добре да използвате кредитна карта Visa. Това ще ви позволи да избегнете загуби при превод в евро.

100 дни без лихва

След като сте издали карта за 100 дни без лихва, можете да използвате средствата на банката, без да плащате лихва. За да направите това, просто трябва да върнете получената по-рано сума не по-късно от 100 дни.