Ипотечен кредит застраховка

Оцени post

Застраховка имот при ипотечен кредит

 

Има много случаи на потребители,които споделят че когато са отишли да искат кредит от някоя банка, условието е било да си направя застраховка към кредита, ако искат да получат парите. Много често банките сключват договори със застрахователни фирми и потребителите просто трябва да си направя застраховка. Ипотечен кредит със застраховка обаче си има и своите плюсове като услуга.

Както знаете застраховката е във ваш интерес, освен това банката също гледа на нея като някаква гаранция за вас. Ако нещо се случи с клиента застраховката ще покрие необходимите разходи и съответно банката ще получи парите си. Така че когато сключвате ипотечен кредит е нормално банката да държи вие да се застраховате при нея. А много често дори, първо подписвате за  застраховката и след това договора по кредит.

Застраховките които съществуват са най-различни, застраховки злополука, застраховки живот, застраховки имот, застраховки безработица. Самото им обслужване става когато вие изплащате кредита. Бъдете нащрек обаче когато подписвате договора за застраховката. Има вероятност след време да не може да си получите парите заради болест, която да речем ще я има ли още преди подписването на договора. Така че внимателно изчетете всички параметри по договора и чак тогава подпишете.

Има най-различни сюжети, които потребителите описват за ипотечни застраховки. Представете си че банката е решила да прекрати отношения със застрахователната компания, вие обаче си мислите че имате застраховка. Много често банките не уведомяват своите клиенти, особено ако става въпрос за безплатни полици. Така че избягвайте безплатните полици.

Ипотечен кредит със застраховка си има своите добри и лоши страни. Хубаво е да имате застраховка, това касае и двете страни. Но е добре да можете да взимате и вие решения не само банката. Не забравяйте, че трябва да си плащате месечните вноски на време иначе рискувате прекратяване на застраховката ви.  Има и други ситуации,при които застраховката спира да функционира. Затова трябва да се запознаете предварително с параметрите по договора.

дебитна карта

Още по темата:

  • възстановяване на застраховка по кредит
  • застраховка на кредит при смърт
  • задължителна ли е застраховката при кредит
  • връщане на застраховка по кредит
  • застраховка банков кредит
  • задължителна ли е застраховката при ипотечен креди