Ипотечен кредит калкулатор

Оцени post

Какво е калкулатор за ипотечен кредит?

За изчисляване на ипотечен кредит се вземат предвид както лихвата, така и месечната вноска на кредитите за недвижими имоти, за които компаниите създават свой кредитен калкулатор.

Жилищен кредит калкулатор

Какво включва жилищен кредит калкулатор и как работи? „Устройството“ всъщност е компютърна система, лесна за използване от всеки кандидат. Можем да намерим такъв калкулатор за заем на недвижими имоти онлайн в платформата на партньорската банка. Той работи така: първо трябва да изберем сумата, която искаме да заемем, а след това и продължителността на кредитирането. В края на двете операции ще разберете месечната сума, която ще трябва да платите и колко трябва да погасите в края на периода на кредита.

Заяви

Така че, независимо дали искате да получите заем за лични нужди, бърз заем или заем за недвижими имоти, този калкулатор лихви по ипотечни кредити е първата съществена стъпка, която може да се извърши, преди да потърсите помощта на консултант от съответната институция.

Най-ниската лихва не означава непременно най-евтиния кредит. Някои банки могат да покажат по маркетингови причини по-ниски лихвени проценти в сравнение с пазарните средни стойности, но могат и да налагат по-високи такси комисионни. Така че, ако търсите заем за жилище възможно най-евтино, трябва да се ръководите от ГПР (Годишен Процент на Разходите). ГПР представлява действителната годишна стойност на заема, оценена през целия период на договора, която включва лихви и всички комисиони и такси, свързани с кредита.

Изчисляване на лихви по ипотечни кредити

По отношение на допълнителните разходи при изчисляване на лихви по ипотечни кредити за недвижими имоти, трябва да се отбележи, че действителния ГПР не включва редица разходи, като такса за оценка на недвижими имоти, нотариални и кадастрални такси, данъци и други суми, които може да потрябват за издаване на изявлението на поземлените документи. Всички тези такси се поемат от клиента. Именно поради тази причина е важно да се търсят специализираните предложения на банковите и небанковите институции.