Ипотечен кредит срещу залог на земя

Оцени post


Ипотечен кредит срещу залог на земя / кредит срещу ипотека на земеделска земя

В последните години ипотечния кредит срещу залог на къща или земя стана доста популярен, тъй като доста хора разполагат с недвижими имоти като земя. Все пак, някои банки все още отказват да приемат подобен залог като  къща.

Ако искате заем и той да бъде с ниска лихва, то тогава заема срещу залог на къща ще бъде отпуснат при небанкова институция, най-често при фирмите за бързи кредити.  За площта е важно да не бъде по-малка от 20 декара, като тя може да бъде сключена от различни парчета.


Ипотечен кредит с гаранция на имот

  • Сума: от 5 000 до 90 000 лева
  • Вноски: от 12 до 60 месечни вноски
  • Предварително одобрение до 24 часа; Получаваш парите до 3 дни

Кредит с обезпечение на недвижим имот или земеделска земя

Целта на кредита може да бъде различна: покупка на имот, кола, обзавеждане на дома с бяла техника, ремонт, освежаване, почивка или каквото и да е друго нещо, за което се сетите.

Кандидатстването в много фирми става онлайн, а до няколко часа ви се обажда служител за потвърждение. След като това стане, до края на деня вие разполагате с парите. Разбира се, можете да отидете и в офис на самата фирма и оттам да си вземете парите лично.

Можете да изискване и фиксирана лихва, тъй като това е небанкова институция и тя няма да се интересува толкова задълбочено върху кредитната история или пък да ви наложат по-висока лихва, само защото имате лошо кредитно досие.

Погасяването на кредита може да стане в период от 10 години. Ако решите да го погасите предсрочно, то няма да има допълнителни такси или нещо подобно, тъй като това е небанкова институция и поради голямата конкуренция фирмите премахват допълнителните такси, за да задържат клиентите си. Освен това, много от тях и имат безлихвен заем като промоция. Това важи само, ако сте клиент за първи път на съответната институция.