Ипотечен кредит с фиксирана лихва

Оцени post

Ипотечен / жилищен кредит с фиксирана лихва за целия период

Всеки човек с някаква финансова култура знае, че ипотечните кредити са продукти, които имат много по-големи срокове за погасяване. Обвързването което вие осъществявате с банката, когато взимате ипотечен кредит за много години, често пъти е  една четвърт от живота ви. Така че много внимателно подхождайте, когато трябва да подписвате договор за ипотечен кредит, вие имате право да избирате при какви условия ще функционира той. Фиксираната лихва по ипотечния кредит си остава като едно от най-добрите условия. Тази лихва трябва да бъде непроменена за целия период на договора.

кредити online

Много често обаче банките не предлагат фиксирани лихви за целия период. Те знаят че ситуацията финансово се променя постоянно и не могат да предвидят какво ще се случи в бъдеще. За тях е по-добре, че лихвата може да се променя, за да се нагодят по актуалните пазари. Все пак в последните години при банките се наблюдава по-голяма прозрачност, благодарение на нашата външна политика и по-точно заради препоръките, които Европа ни даде. Ако банката реши да променя лихвите по процентите на даден кредит тя вече е задължена да уведомява своите потребители.

Някои неща свързани с банките и кредитите не са толкова ясни, колкото изглеждат. Банките правят така че да приличат максимално повече клиенти, хората обаче искат фиксирана лихва защото тя им носи сигурност. Има и много компании за кредити които могат да предложат на своите потребители фиксирани лихви за периода на кредита. Често пъти обаче тези периоди за погасяване са по-малки и размера на кредитите също. По този начин понятието за фиксирана лихва за голям период се размива. А и процентите при фирмите за бързи кредити винаги са по-високи, отколкото при банките.

Ситуацията и казусите могат да бъдат най-различни, затова всеки трябва да прецени от какво се нуждае. Проучете внимателно пазара за да сте наясно какво търсите и какво искате да откриете. Ако вземете кредит с фиксирана лихва проверете дали тя е за целия период или само за определен. Вижте дали няма да ви се начисляват  допълнителни такси. Когато имате яснота тогава вече вземете кредита.

 

ДРУГИ ТЕМИ:

  • жилищен кредит калкулатор
  • жилищен кредит дск жилищен кредит
  • жилищен кредит за млади семейства
  • жилищен кредит пощенска банка
  • най-ниски лихви по жилищни кредити
  • жилищен кредит уникредит