Кредити от частни лица и лихвари!

Оцени post

Като говорим за вземането пари на заем или както е модерно да се нарича кредит има някои неща от които трябва да се пазим. Поради условията на криза в които живеем напоследък както и ограничаването на отпускането на потребителски кредити от банките, на които преди разчитахме всички търсят някакви алтернативи за да получат заем и да се справят в живота. Не знам дали сте забелязали, но освен обичайните фирми за бързи кредити напоследък се появиха хвърчащи реклами на листовки в пощенските, обяви с телефонче за откъсване по стените и уличните фенери, реклами в вестниците и прочее с надписи като: „светкавичен кредит“, „никакво доказване на доходи“, „никой няма да ви даде такъв кредит“ и прочее. Частните кредитори зарибяват своите клиенти със съвсем нереални условия за получаване на кредити. А къде е уловката?

Не се доверявайте никога на частно лице, заложна къща или някой лихвар. Те са уверени, че могат да ви отпуснат суми от 5 до 25 хиляди лева  за цели 25 години, но това не винаги е така. Първо потърсете информация дали въпросният кредитор е лицензиран и може да ви гарантира сигурността, която ви е нужна.

По добре се обърнете към банкова институция ако това не е възможно поради различни причини като небанкови институции, които дори са улеснили процеса и са го направили по-бърз.

Винаги внимавайте, защото ако някой ви обещае 80 000 лева със срок на изплащане 12 години при годишна лихва 2,5% дали това е имал пред вид в договора, които подписва с вас? Обикновено на тях им трябва лична карта и постоянен адрес за да ви отпуснат сумата. Обаче ако не успеете навреме да погасите дори една вноска навреме може да ви вземат апартамента, за който сте взели заема и в който живеете. За това никога нямайте доверие на такива частни лица.