Кредити с ипотека

Оцени post

Услугата кредит срещу ипотека се предлага от редица банки у нас. Офертите са изключително разнообразни, а вече има много компании за кредити, които са небанкови институции предлагат тази услуга. Преди да тръгнете да правите каквото и да е било обаче, независимо дали ще взимате кредит от банка или от компания за кредити е необходимо да погледнете в списъка на Българска Народна Банка. Там са описани всички банкови или небанкови институции в нас, които имат право да дават ипотечни кредити. Това е много важно защото взимайки такъв кредит, вие влизате в отношение за много дълъг период с институцията. Така че както банките искат да имат обезпечение за парите си, така е хубаво вие да обезпечите вашата информация.

При кредити срещу импотека вие гарантирането на връщенето на кредита с някаква част от сграда или вашето жилище ( то служи за обезпечение). Необходимо е обаче недвижимия имот да бъде по вкуса на банката, да отговаря на нейните изисквания. Трябва да има добър вид, добра локация, както и добри пазарни и данъчни оценки. Всяка банка може да реши да наложи различни изисквания. Хубавото е че не трябва да доказвате доход при повечето фирми за кредити, когато кандидатствате за ипотечен кредит.

Когато сте решили да вземете ипотечен кредит бъдете готови да покриете всички изисквания, които банката може да има към вас. От една страна това е добре, защото вие ще бъдете наясно предварително с всички правила и параметри по договора на кредита, това ще ви даде допълнителна сигурност. Винаги можете да разчитате на евентуално рефинансиране на кредит след време, когато пожелаете. По-новите закони след като минат 12 месеца по договора за рефинансиране, по кредита не се дължат никакви наказателни такси.

Заяви

Хубаво е да се допитате до независими експерти, когато проучвате кредитния пазар, той е запознат и ще ви насочи безпристрастно. Често пъти човек се губи в многообразието от оферти и не знае към коя от тях да се ориентира. Пълно е с всякакви реклами за ниски лихви, безплатни застраховки, гратисни периоди и други подобни. Разгледайте повече оферти, насочете се към най-добрата и действайте.