Кредитни институции

Оцени post

Какво представляват така познатите кредитни институции?

Бърз онлайн заем: алтернатива на банковия заем

Един онлайн заем е много по бърз, лесен и достъпен от банковия заем и всичко, което трябва да направите е да попълните онлайн формуляр. След това ще получите отговор възможно най-скоро, и парите ще бъдат прехвърлени към банковата ви сметка за по-малко от един ден.

Онлайн заемът до заплата или на вноски при повечето финансови институции има фиксиран лихвен процент. Когато решите за размера на парите, които искате да заемете и за периода на плащане на вноските, със сигурност ще знаете какви лихви ще трябва да плащате на ден. С увеличаването на заетата сума ще се увеличава и дневният лихвен процент. Хората взимат заеми за ремонт и лечение, за да плащат комунални услуги и подаръци за близките си.

Заяви

Кредитни институции в България – по какво се различават финансовите институции от банките?

Разлика между кредитна и финансови институция на практика няма и често двете понятия се използват като синоними.

Всички небанкови кредитни институции, които работят законно, се различават в много отношения от банките, но се регулират от БНБ. Всяка една от тях, за да започне да функционира легално, трябва да бъде вписана в специално създадения от БНБ регистър.

И така, какво е финансова институция? Тя е вид небанково дружество и се различава от банката по това, че предлага заеми с малки суми, тъй като не натрупва депозити, но печели от лихви, такси и други.

Всички кредитни институции у нас работят по един и същи начин. За разлика от услугите, предоставяни ви от банки, всички лицензирани кредитни институции в България предоставят малки суми пари, които могат да бъдат получени бързо. Единственият документ, от който се нуждаете е личната карта и доход, независимо дали е заплата, пенсия, наем, майчинство, обезщетение за безработица, патенти, лицензи и други. В случая с банките получаването на заем би било доста трудно поради документацията и действителното време на изчакване. Ще ви се наложи да предоставите доказателство за доход, копие от трудов договор, банково извлечение и други.