Кредит по време на майчинство

Оцени post

Пари на заем за майки

На кредитния пазар у нас се предлагат много и разнообразни фунансови продукти, като един от тях е т. н. кредит за жени, който представлява кредит по време на майчинство и тази публикация ще обясни спецификата му.

Заяви

По начало продуктите, с които работят финансовите организации като банки и компании за краткосрочни заеми, имат условия, които се различават в известна степен. По тази причина групи от хора с различен статус могат да получават също кредити, макар и по-трудно, независимо дали работят в настоящия момент на трудов договор, ако отговарят на техните изисквания.
Една такава група от хора, на която финансовите дружества предлагат кредити, макар че те не отговарят на стандартните условия, е групата на хората с ТЕЛК решение и жените, които са в отпуск по майчинство.

кредити online
Банките нямат практика да предоставят заеми на жени в майчинство. Макар, че тези жени получават финансова подкрепа, за банките тези средства са обезщетение. Такъв е случаят и с продължителните отпуски. За банките това отново са приходи, които не се приемат за доход по трудов договор. Банките считат средствата на жените в майчиство за доход, който дори не е семеен, а е по същество доход за детето, т.е. това са доходи на друг човек, а не лични средства на кредитоползвателя.
Подобен е казусът и с хорас ТЕЛК решение или наследствена пенсия. ТЕЛК-ът дава множество финансови облекчения на титуляра като финансова подкрепа от държавата. За банките, този доход не е от пълна трудоспособност и те хо намират за рисков. По тази причина, често хората от тази група изпитват трудност при кандидатстване за потребителски или друг тип заем.
Реално тази група хора могат да усвоят бърз заем от фирмите за краткосрочни заеми. Освен това, хората с неравностойно положение имат опция да кандидатстват онлайн, който е най-достъпния и гъвкав начин да се сдобият с неголяма сума пари в труден за тях момент. Всяка от кредитните компании има официална интернет страница, на който хората с здравословни проблеми могат да се информират напълно за условията, изискванията и политиката им. Там потребителите могат да пресметнат с електронен калкулатор каква ще бъде крайната цена на техния евентуален заем. Дава им се право да изберат погасителен период и индивидуален план, съобразен с техните доходи на месечна база, без значение дали са от трудово възнаграждение или са от хонорари, пенсия или майчинство. След проучването, хората от тази група, могат да попълнят онлайн анкета за кандидатстване и да я изпратят на избрания от тях кредитодател.

Още по темата:

  • кредит за жени
  • кредити за самотни майки
  • кредит за бременни