Кредит при публична продан

Оцени post

Рискове при покупка на имот от публична продан

Всеки човек може да кандидатства за кредит при публична продан. Ако някакъв ваш недвижим имот, било то къща или апартамент е обявен от частен съдебен изпълнител за продан, то банките предлагат и такава услуга. А можете да вземете кредит за да купите имот, който е обявен по този начин.

Единият от сценариите е вашия имот да се обяви за продан от частен съдебен изпълнител. Целта е да покриете някакви задължения към банката. Задълженията към банките, които потребителите имат почти винаги са доста по-ниски от стойността на самите имоти. Едва ли си струва да загубите недвижимо имущество, заради задължения далеч по-малко от неговата стойност.

кредити online

Недвижимите имоти като пазар напоследък имат лек застой. Забелязва се повече предлагане отколкото търсене. Поради тази причина много от недвижимите имоти са се обезценили. Освен това частните съдебни изпълнители определят далеч по-ниски цени отколкото е пазарната цена на имотите. Така че ако сте решили да натрупате някакви активи предлагайки имота за публична продан, идеята не е много добра.

Струва си обаче да кандидатствате за кредит, с който да си купите имот обявен за публична продан. Особено изгодна сделка би било ако вземете кредит от банката за да закупите имот обявен за публична продан на доста ниска цена. След това продавате имота на много по-висока цена и по този начин може да спечелите доста добра сума пари.

Случаите на придобити имоти при публична продан последните години са доста често явление в България. Все повече имоти биват предлагани от частни съдебни изпълнители на цени, далече по-ниски от пазарните. Често пъти потребителите не успяват да изплащат своите ипотечни кредити, парите не им стигат за да внасят вноските или пък изникват други разходи, които не са предвидили. Така губят своите имоти, те стават собственост на банките и банките ги продават.

Друга банкова услуга е когато банката ви дава кредит с който вие закупувате имот обявен за публична продан. Автоматично той се превръща в ипотека за банката и тя гарантира с него за взетия кредит.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

  • рискове при покупка на имот от публична продан
  • кредит при чси
  • рискове при закупуване на имот от чси
  • покупка на имот от чси
  • устно наддаване при публична продан
  • продажба на ипотекиран имот от съдия изпълнител