Кредит срещу залог на автомобил

5/5 - (5 votes)

Договор за кредит срещу залог на автомобил

Често пъти, когато искате да вземете заем не знаете какво да правите. Умувате, пресмятате, но не можете да стигнете до решение. Не желаете да ипотекирате имот, защото  изглежда твърде рисковано и не смятате, че ще бъде изгодно. Въпреки това се нуждаете от определена сума пари и се налага да вземете кредит.

Не е нужно да продължават тревогите, защото решение на проблема има!

Вместо да ипотекирате жилище, може да заложите автомобил. Ще попитате как се извършва процедурата и какви са условията? Продължавайте да четете и ще получите всички отговори, които търсите.
С този вид кредит можеш да имаш достъп до по-големи суми без да се притесняваш за условията, на които трябва да отговаряш, за да ти бъде отпуснат кредит.Какво представлява взимането на заем срещу залог и има ли разлика между него и ипотечния кредит?

Преди да разгледаме как може да вземете кредит срещу залог, трябва да бъдем наясно какво представлява този вид кредит.

Мнозина бъркат заема срещу залог с ипотечния кредит. Въпреки че изглеждат еднакви по вид, всъщност не са. При ипотечния кредит ипотекирате жилище или парцел, за да гарантирате, че ще върнете парите, които сте взели. При кредита срещу залог на автомобил – залагате автомобила, за да получите парите. Точно тази тънка разлика е често бъркана и се смята, че двата кредита са едни и същи.

Ипотечния кредит е по-често избиран, защото вероятността да се загуби ипотекираното жилище е малка. Докато заема срещу залог на автомобила е по-рискован и не е за всеки тип човек. Ще попитате какво имам на предвид? Не всеки човек е готов да заложи собственост, за да получи желаната сума пари. Мнозинството се страхуват, че повече няма да си върнат заложеното.  Все пак всеки заем има своите недостатъци и рискове.

Кредитът срещу залога на кола е отлично средство за постигане на целите. Ще се уверите в това още при първото използване.

Какви са условията за получаване на кредита?

За съжаление преди получаването на какъвто и да е заем трябва да преминем през някои не толкова приятни за изпълнение условия.

Ето някои от най-важните изисквания за взимане на кредит срещу залог на автомобил:

– колата трябва да бъде използваема и да е в добър вид
– да не е търсена от закона или крадена
– да има документи, които удостоверяват нейната легалност
– да бъде изправна

Трябва да преминете през някои допълнителни процедури, ако колата отговаря на всички условия. Най-важната от тях е заверяването на документите от нотариус. Без заверка не можете да получите заема. Предоставяйки този документ, има вероятност да получите пари още в същия ден, ако няма усложнения.

Какво получавате срещу залагането на автомобил?

Сумата, която получавате варира в зависимост от стойността на автомобила.

Същността на заема е да получите парите срещу колата. Колкото струва автомобила, който залагате, толкова пари ще вземете.

Да приемем, че притежавате кола на стойност 8 хил. лева, но искате да получите заем за 10 хил. Срещу залагането на колата сумата, която може да получите е 8 хил. лева. Ще трябва да използвате потребителски или друг вид кредит, ако желаете по-голяма сума от стойността на превозното средство.

Ако решите да използвате потребителски кредит и не можете да върнете заема ще попаднете в централния кредитен регистър. Веднъж влезете ли в този списък трудно ще можете да вземете друг вид заем. Използвайте кредита срещу залог, за да избегнете това усложнение,.

Какъв е срокът за връщане?

След като се определи състоянието на колата, идва и останалата част от задължението, да се определи срока на кредита.

Някои хората предпочитат да изплащат кредит за по-дълго време, а други за по-кратко. При този заем срокът за връщане е избиран от всеки човек индивидуално. Дали ще изберете 1 месец или 1 година, зависи изцяло от вас и вашите желания.

Преди да определите срока помислете за някои непредвидени ситуация. Как биха се отразили, дали ще попречат на погасяването на заем? Отговорете на тези въпроса и едва тогава преценете в какъв срок желаете да получите кредита.

Още ли се колебаете дали кредитът срещу залог ще бъде добра инвестиция? Не се колебайте повече, а отиде до най-близката заложна къща и вземете кредита, от който се нуждаете.

byrzi-krediti-online

Договор за кредит срещу залог на автомобил


Договорът за кредит срещу залог на автомобил е финансов инструмент, който позволява на кредитополучателя да получи заем, използвайки собствения си автомобил като обезпечение. Този тип договор може да бъде атрактивен вариант за хора, които търсят бърз и лесен достъп до пари, без да се налага да преминават през строги проверки на кредитоспособност.