Мостов кредит

Оцени post


Мостовият кредит – какво представлява? 

С няколко думи мостовият кредит е едно удобство, което ти се осигурява при нужда. За него е характерно краткосрочното финансиране, което ви помага да купите нов имот, преди всъщност да сте успели да продадете старият такъв.

Мостовите кредити се използват в случаите, когато е необходимо да се сдобиете със сто процента от необходимата ви сума за вашият ипотечен кредит. Той е изключително подходящ за това и това е причината да бъде предлаган на кредитния пазар.

Всъщност какво точно представлява един мостов кредит?

Както споменахме по-горе този вид кредити се отпускат когато вие искате да се сдобиете с ново жилище, но още не сте успели да продадете старият си имот. А всъщност вече сте избрали такова. Характерното при този вид кредит, е че всъщност покрива 100 % от стойността на имота. Мостовият кредит може да се отпусне както за вила и апартамент така и за къща, ателие, офис, парцел, магазин дори и заведение стига то да е недвижима собственост.

Този вид услуга е много удобно в определени случаи. Един от тях е когато имате големи затруднения да се снабдите с необходимата ви сума за да се сдобиете с определен кредит. Другият случай е когато получавате изключително изгодна оферта за ново жилище, но тя важи за определен период от време а вие още не сте успели да продадете старото ви жилище, което ще покрие цялата или част от сумата.

В някои от случаите при мостовият кредит има срок на продажба на старото жилище да се извърши в рамките на една година. След като старият ви апартамент или къща бъдат продадени сумата от тях се приспада от парите които дължите по въпросният мостов кредит. Ако потърсите повече и се поинтересувате за условията ще откриете, че няма ограничение при преобладаващият брой финансови институции за това каква да е отпуснатата сума за мостовият ви кредит.