Онлайн кредитиране

Оцени post

Онлайн кредитиране на бързи кредити

Онлайн кредитирането е сравнително нов вид предлагане на краткосрочни заеми по Интернет. Най-важните предимства са скоростта, улеснените процедури и опростените изисквания към потребителите, за да получат одобрение. Към момента повечето фирми за бързи онлайн кредити предлагат на официалния си сайт опция за бързо обслужване на потребителите, благодарение на което онлайн запитванията се разглеждат в рамките на минути. След това се свързват с клиентите, информират ги, че са получили одобрение и превеждат сумата в брой по предпочитания от хората начин до няколко часа – на сметка, на каса на Изи Пей или в брой.
Скоростта на кандидатстване, одобрение и усвояване на сумите е сред предимствата, които правят онлайн кредитирането изключително удобно и популярно.

кредити online
Същевременно в Интернет има голям брой сайтове, които представят детайлна и обективна информация за легитимните кредитни компании. Те разполагат с електронни калкулатори и таблични данни, които улесняват клиентите в избора на най-подходящата фирма и кредитен продукт. В тези електронни платформи може да се информирате за ГПР, срокове за погасяване и актуални промоции. Освен да сравнявате различните кредити в Интернет, може да разгледате и мнения на хора, които вече са се възползвали от услугите на кредитните компании в социалните мрежи и форумите. Така допълнително ще стесните кръга и ще разберете които фирми предлагат най-конкурентните продукти.

Заяви

Как да разберете кои са най-подходящите фирми за онлайн кредитиране?

На практика, онлайн кредитите може да са изгодни, ако размерът и срокът за погасяване са малки. Онлайн заемите са дори по-евтини от заемите от банки, ако размерът е около 400-500 лв. и се погаси от следващата ви заплата или до 1 000-2 000 лева, ако го изплатите до няколко месеца. Ако размерът надвишава 2 500-3 000 лева и заемът се тегли от кредитна компания, е добре да го погасите за възможно най-кратък период, който да не обременява бюджета ви.

Какви са алтернативите на фирмите за бързи кредити?

За заеми с неголям размер кредитните компании са най-добрата опция заради няколко причини. Първо, банките не отпускат заеми с малък размер, например до 500-1 000 лева като опция потребителски заеми. Второ, процедурите по одобрение и отпускане на средствата при небанковите дружества са много улеснени и няма нужда да представяте трудов договор, гаранции, попечители и голям брой документи. Много от небанковите организации отпускат кредити и на хора с лоша кредитна история или лошо ЦКР, на които банките обикновено отказват.
За потребителите с добър кредитен статус, относително добри доходи, които работят по трудов договор, може да кандидатстват и от банки. Техните лихви са по-малки и са по-популярен избор за кредити с размер над 5 000-10 000 лева с по-продължителен срок на изплащане.