Пари срещу недвижим имот

Оцени post

Кредит срещу залог на недвижим имот

Как да вземем заем срещу недвижимо имущество? Това са едни от най-популярните кредити, които хората взимат, когато са в несъстоятелст или с лоша кредитна история!  С гаранцията на  недвижим имот вие може  получите нужните ви пари лесно и бързо. Самата банка отпуска почти винаги само част от неговата стойност, за да може вие Да посрещнете вашите финансови несгоди. Имота търпи предварителна оценка от оценител, който е независим, тоест няма отношение с банката. Имайте предвид обаче, че във всеки един момент в банката може да конфискува имота, ако вие спрете да изплащате кредита. Тоест по време на договор който имате за кредит, банката реално може да се разпорежда с вашият имот.

кредити online

По течен кредит може да се вземе за почти всякакво недвижимо имущество. Съществуват ипотеки на вила, ипотека на къща, ипотека на гараж, ипотека на магазин и за каквото още се сетите. За да вземете ипотечен кредит Вие трябва да притежавате недвижимият имот и съответно да докажете това с документи. Съществуват и варианти, при които банката ще ви отпусне кредит и ако не сте собственик на имота. Тогава обаче ще имате нужда от съгласието на другите собственици, както и всички документи, които те имат и които банката изиска.

Заяви

Ипотечните кредити имат доста по-малки лихви от другите. Това е така, защото банките получават обезпечение и гаранцията че кредитът ще бъде изплатен е по-голяма. Банките рядко отпускат кредит, който да бъде в рамките на цялата сума за самият имот. Както споменахме – имота се оценява от експерт. Тази оценка зависи от локацията, състоянието на имота, неговата данъчна оценка и други подобни.

Пазарната и данъчните оценки рядко съвпадат. В повечето случаи данъчната е по-малка. Често пъти процеса по кандидатстване се забавя именно защото се налага имота да бъде оценявам по други критерии. Не трябва да се пренебрегва и фактора документация, понякога тя е доста обширна.

Компаниите за бързи кредити предлагат по-бързи услуги. Те също дават ипотечни кредити, просто трябва да им представите нотариалният акт и документ за самоличност. Не бързайте да теглите кредит, преди да сте сигурни, че можете да го връщате. Имайте едно наум, че лихвите при компаниите за кредити понякога са доста високи.