Стоков кредит

5/5 - (1 vote)

Какво е стоков кредит?

Бързите онлайн кредити за стоки са нецелеви .Можете да харчите парите си за каквото пожелаете – телефон, компютър, телевизор, климатик, печка, хладилник и т.н. Идеята на стоковият кредит е да закупите стока, която е на намаление, ликвидация или отстъпка, каквито организират често големите вериги и онлайн магазините, като върнете парите на заплата. В много случаи така може да си спестите много пари.

За да сте наясно от самото начало за крайната сума, която ще ви коства кредита, най-добре е да използвате кредитен калкулатор. Ще намерите онлайн калкулатор за кредити на сайта на всяка кредитна компания. По този начин ще разберете за минути дали да купите избраната от вас джаджа, подарък или карта за екскурзия със стоковия кредит или да се откажете.

Заяви

Предимства на стоковите заеми

В момента много голям брой хора са успели да използват онлайн заеми. Някои от тях купиха храна по този начин и доживяха до заплатите си, някой си купи нова джаджа, друг си почина страхотно, трети ремонтира апартамент или купи резервна част за колата си. Прави впечатление, че фирмите, специализирани в отпускането на заеми онлайн, са напълно незаинтересовани за каква цел техният клиент е имал нужда от заем. Най-важното за кредитора е своевременното погасяване на такъв заем.

Със сигурност най-изгодният вид такива заеми е т.н. безлихвен стоков кредит. Безлихвен заем отпускат голяма част от фирмите у нас, за да привличат нови клиенти. При този вид заеми се промотират услугите на фирмата, като се разчита на това, че клиентите, когато изпаднат във финансово затруднение, отново ще потърсят заем от същата фирма, на който вече ще бъде начислена лихва.

Предсрочно погасяване на стоков кредит

Може би, мнозина се питат, а какво ще стане, ако погася кредита си предсрочно. Законодателството в РБ постановява, че имате право да погасите заема си преди датата на падежа, упомената в договора. За да го направите е добре да се свържете с кредитната компания и да ги информирате, тъй като при определени условия това води до намаляване на дължимата сума. Според разпоредбите, клиентът няма да дължи остатъчният размер на лихвите при предсрочно погасяване на кредита.